با گسترش جوامع صنعتی و الزام به حفظ و نگهداری مواد غذایی و فاسد شدنی و نیاز به ایجاد اتاق های ایزوله و کاهش مصرف انرژی، ایجاد انبارهای نگهداری مواد غذایی (به صورت انبارهای سرد و یا سردخانه های نگهداری کوتاه مدت و درازمدت) جزء ضروریات جوامع صنعتی و در حال گسترش می باشد.
سردخانه مجموعه ی تأسیساتی است که برای فراهم آوردن شرایط لازم جهت نگهداری محصولات کشاورزی، مواد غذایی و دیگر مواد یا کالاهای فاسدشدنی از نظر دما، رطوبت نسبی و … به طورمصنوعی، فعالیت میکند.
دمای نگهداری سردخانه بالای صفر از ۱+ الی ۴+ درجه سانتیگراد میباشد و به منظور نگهداری کوتاه مدت محصول تا دمایی بالاتر از نقطه انجمادش استفاده میشود .از سردخانه های بالای صفر برای نگهداری محصولات مختلف نظیر : سبزیجات ، میوه ، صیفی جات، مواد لبنی ، گل و گیاه ، دارو و خشکبار استفاده می شود. بارگیری در این مدل سردخانه بصورت کوتاه مدت و معمولا بصورت تدریجی و همراه با تعویض سریع آن می باشد. زمان نگهداری محصول به نوع و شرایط ورودی آن بستگی دارد.
در این سردخانه ها فرآورده هایی که احتیاج به نگهداری طولانی مدت به صورت منجمد را دارند، نگهداری می شود.
ترکیبی از دو نوع بالای صفر و زیر صفرمی باشد وبسته به کالایی که باید در آن نگهداری شود، درجه آن تنظیم میگردد.
کانکس ها سردخانه های قابل حمل در ابعاد استاندارد هستند که با بالاترین سطح کیفی در کارخانه تولید و تست می گردند. این محصول به دلیل برخورداری از شاسی مستحکم فلزی به آسانی توسط لیفتراک و یا جرثقیل قابل جابه جایی می باشد. از مهمترین ویژگی های این نوع سردخانه می توان به مونتاژ و دمونتاژ آسان، وزن کم و امکان طراحی در ابعاد مختلف اشاره کرد. این سردخانه عمدتا جهت صنایع غذایی،رستورانها،سوپرمارکتها و هتلها مورد استفاده قرار می گیرد.