دوغ ترکیبی از ماست، آب و نمک بوده که اغلب با طعم دهنده هایی مثل سیر یا فلفل و نعنا ترکیب می گردند.
در عربی به عنوان Laban نامیده می شود و در ایران با نام دوغ Dugh شناخته می شود.
دوغ به عنوان نوشیدنی همراه غذا سرو می گردد و با نوشیدنیهای دیگر رقابت دارد.
Lassi به عنوان نوشیدنی سنتی جنوب آسیا بشمار آمده و مبدا آن هند یا پاکستان می باشد.
برای تهیه آن ماست با آب و نمک به همراه ادویه جات از قبیل زنجبیل ، دارچین ، درخت جوز ، فلفل قرمز ، ریزه سبز و گشنیز ترکیب می گردد.
دو نوع از این نوشیدنی شامل:
-
Lassi با طعم شیرین که حاوی شکر و گلاب یا آبمیوه می باشد.
-
Lassi زعفرانی نیز در شمال غربی هند معرف می باشد.
انواع دوغ :
-
دوغ ایرانی، طبیعی و طعم دار
-
دوغ اورگانیک
-
دوغ کفیر
-
آیران