با گسترش جوامع صنعتی و الزام به حفظ و نگهداری مواد غذایی و فاسد شدنی و نیاز به ایجاد اتاق های ایزوله و کاهش مصرف انرژی، ایجاد انبارهای نگهداری مواد غذایی (به صورت انبارهای سرد و یا سردخانه های نگهداری کوتاه مدت و درازمدت) جزء ضروریات جوامع صنعتی و در حال گسترش می باشد.

سردخانه مجموعه ی تأسیساتی است که برای فراهم آوردن شرایط لازم جهت نگهداری محصولات کشاورزی، مواد غذایی و دیگر مواد یا کالاهای فاسدشدنی از نظر دما، رطوبت نسبی و … به طورمصنوعی، فعالیت میکند.

  • سردخانه های بالای صفر

دمای نگهداری سردخانه بالای صفر از ۱+ الی ۴+ درجه سانتیگراد میباشد و به منظور  نگهداری کوتاه مدت محصول تا دمایی بالاتر از نقطه انجمادش استفاده  میشود .از سردخانه های بالای صفر برای نگهداری محصولات مختلف نظیر : سبزیجات ، میوه ،  صیفی جات،  مواد لبنی ، گل و گیاه ،  دارو و  خشکبار استفاده می شود. بارگیری در این مدل سردخانه بصورت کوتاه مدت و معمولا بصورت تدریجی و همراه با تعویض سریع آن می باشد. زمان نگهداری محصول به نوع و شرایط ورودی آن بستگی دارد.

 

  • سردخانه زیر صفر

 در این سردخانه ها فرآورده هایی که احتیاج به نگهداری طولانی مدت به صورت منجمد را دارند، نگهداری می شود.

 

  • سردخانه دو مداره

ترکیبی از دو نوع بالای صفر و زیر صفرمی باشد  وبسته به کالایی که باید در آن نگهداری شود، درجه آن تنظیم میگردد.

 

  • سردخانه قابل حمل

کانکس ها سردخانه های قابل حمل در ابعاد استاندارد هستند که با بالاترین سطح کیفی در کارخانه تولید و تست می گردند. این محصول به دلیل برخورداری از شاسی مستحکم فلزی به آسانی توسط لیفتراک و یا جرثقیل قابل جابه جایی می باشد. از مهمترین ویژگی های این نوع سردخانه می توان به مونتاژ و دمونتاژ آسان، وزن کم و امکان طراحی در ابعاد مختلف اشاره کرد. این سردخانه عمدتا جهت صنایع غذایی،رستورانها،سوپرمارکتها و هتلها  مورد استفاده قرار می گیرد.