ماست  و به عبارتی محصولات تخمیری از شیر در دوران نئوسنگی (۲۰۰۰ – ۱۰۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح ) بطور اتفاقی در آسیایی مرکزی ساخته شد.

اما تاریخ نگاران محل آن را در خاورمیانه و هند می دادند .

ماست به عنوان یک غذای سالم حاوی کلسیم ، ویتامین ها و پروتئین  برای چرخه غذایی ما می باشد و به عنوان محصول لبنیاتی تخمیری شناخته شده که با افزودن با کتریهای  کشت شده به شیر ساخته می شود .که قند شیر را به اسید لاکتیک تبدیل می کند. افزودنیهایی برحسب فرهنگ های مختلف بر آن اضافه میکنند تا طعم و مزه مناسب داشته باشد از قبیل میوه های تازه، طعم دهنده ها و غیره.

نوشیدنی ماست در بسته بندیهای مخصوص و قابل حمل و استفاده آسان با طعم دهنده هایی از میوه ها و آبمیوه ها ساخته شده و توسط ویتامین ها و مواد معدنی و املاح غنی سازی می گردد راز تولید ماست نوشیدنی فرآیند همزنی آن  می باشد که بعد از فرایند اسید سازی (تخمیر) انجام می گیرد که باعث حالت مایع ماست و قابل نوشیدن آن بدون از دست دادن کیفیت می باشد .

انواع ماست :

  • ماست ست
  • ماست میکس
  • ماست طعم‌دار
  • ماست اورگانیک
  • ماست مارمارات