دوغ ترکیبی از ماست، آب و نمک بوده که اغلب با طعم دهنده هایی مثل سیر یا فلفل و نعنا  ترکیب می گردند.

در عربی به عنوان Laban نامیده می شود و در ایران با نام دوغ Dugh  شناخته می شود.

دوغ به عنوان نوشیدنی همراه غذا سرو می گردد و با نوشیدنیهای دیگر رقابت دارد.

Lassi به عنوان نوشیدنی سنتی جنوب آسیا بشمار آمده و مبدا آن هند یا پاکستان می باشد.

برای تهیه آن ماست با آب و نمک به همراه ادویه جات از قبیل زنجبیل ، دارچین ، درخت جوز ، فلفل قرمز ، ریزه سبز و گشنیز ترکیب می گردد.

دو نوع از این نوشیدنی شامل:

  • Lassi با طعم شیرین که حاوی شکر و گلاب یا آبمیوه می باشد.
  • Lassi  زعفرانی نیز در شمال غربی هند معرف می باشد.

انواع دوغ :

  • دوغ ایرانی، طبیعی و طعم دار
  • دوغ اورگانیک
  • دوغ کفیر
  • آیران